Förbereda flytt till en ny plats

MSMQ-oberoende klienter kan flyttas till andra platser utan manuell omkonfigurering. När en klient ansluter till den nya platsen kommer alla meddelanden som skickades medan klienten var bortkopplad att dirigeras om från klientens gamla plats till den nya. Meddelanden som skickas till klienten när den är ansluten till den nya platsen dirigeras direkt till den nya platsen. Om klienten skulle ange den nya platsen innan den kopplas bort från nätverket, kommer meddelanden som skickas till klienten medan den är frånkopplad att skickas direkt till den nya platsen innan klienten ansluter på nytt.


Så här anger du en ny plats innan du kopplar från klienten:

  1. Dubbelklicka på MS Message Queue på Kontrollpanelen.
  2. Skriv namnet på platsen du tänker ansluta till i Ny plats på fliken Klient.